Home Hobby og Dyr Lyft er et praktisk alternativ til rygning – det hvide snus fra Sverige vinder frem.

Lyft er et praktisk alternativ til rygning – det hvide snus fra Sverige vinder frem.

0
Lyft er et praktisk alternativ til rygning – det hvide snus fra Sverige vinder frem.

Røgfri tobak – hvad er det egentligt?

Indtagelse af tobak plejer at foregå oralt ved indånding. Det er sådan vi tænker, når vi hører ordet tobak. Røgtåger og røglugt.

Men udover rygetobakken, som findes i cigaretter, piber, cigarer og cerutter findes der den røgfri tobak. Vi kalder dem snusposer. De er lige så skadelige og afhængighedsskabende som den almindelige tobak. Men nemmere at anvende de mange steder, hvor rygning er forbudt.

Det er faktisk lidt forkert at kalde dem røgfri tobak, da Lyft, som disse snusposer hedder, ikke indeholder tobak. De indeholder kun en varierende nikotinmængde, plantefibre, salt, vand, grantræ, eukaluptus og andre aromaer. Se mere her.

Røgfri tobak er en betegnelse for al tobak, der ikke ryges. Det kan være snus, tyggetobak, skrå, tørsnus til at sniffe og også tobaksblade til at tygge.

Lyft – det hvide snus fra Sverige.

Det meste snus udsiver en brun væske, som farver tænderne mørke. Lyft er hvidt og farver ikke tænderne, men giver samme nikotinrus. Derfor er det meget populært. Mest hos unge, der ikke ryger regelmæssigt, men også af voksne rygere som supplement eller til brug de steder, hvor rygning er forbudt.

Lyft bruges også som alternativ og supplement til damp. Niveauet af nikotin og styrke er varierende afhængigt af hvilket behov forbrugeren har. Men det vil altid være i den milde ende af skalaen i forhold til rygetobak.

Lyft er altså lidt mindre sundhedsskadeligt end tobaksrygning og det er mere praktisk. Ulempen er at Lyft kan tiltrække unge ikke-rygere.

Men overordnet set, bruges det som alternativ til rygning, er Lyft et sundere valg.