Home Sport og friluftsliv Fra iværksætter til direktør

Fra iværksætter til direktør

0
Fra iværksætter til direktør


Oprettelse af ApS (Et anpartsselskab) kan godt være lidt svært at finde ud af, men fortvivl ikke! Det er slet ikke så slemt som du tror. Oprettelse af ApS Starter med en Stiftelse af IvS (Et iværksætterselskab). Hvis du har en super god idé til et nyt produkt eller koncept og vil starte firma på den baggrund, skal et IvS først registreres hos Erhvervsstyrelsen. Processen dér kaldes selskabets stiftelse og det kan kun ske hvis man overholder selskabenslovens krav. F. eks. skal der udsendes et stiftelsesdokument, et sæt vedtægter og man skal have Alkoholbevilling hvis det er en restaurationsvirksomhed man vil åbne. Hvis så man vil have lave sit IvS om til et et Aps skal man igennem en Oprettelse af ApS. Det kan foregå gennem online advokater og behøver heller ikke at være svært overhovedet. Allerførst kræver det en generalforsamling, hvor flertallet skal stemme for at selskabet kan omregistreres til ApS. Der skal være udarbejdet en revirsorerklæring om at kapitalen er til stede i selskabet. Der foretages en vedtægtsændring hvor man skriver at selskabet bliver omregistreres til et ApS og kapitalen ændres. Erhvervsstyrelsen skal igen på banen og sendes en almindelig anmeldelse.

Igen. Hvis du har planer om at åbne en restaurationsvirksomhed, hvor det er muligt at nyde alkohol, enten i eller omkring, er det vigtigt at du har en Alkoholbevilling. En restaurationsvirksomhed gælder under visse regler. Bl. a. regler om alkoholbevilling, åbningstider og forbud mod servering af alkohol til unge under 18. Der kræves også alkoholbevilling af selvstændige erhvervsvirksomheder hvis der sælges stærke drikke til nydelse på eller omkring stedet. Altså drikke som har 2,8 (eller højere) pct. volumen.
Først kontakter man politiet, som efter deres behandling vil sende ansøgningen videre til kommunalbestyrelsen eller bevillingsnævnet i kommunen.