Home Event og Fest Her finder du øl og spiritus, der matcher den forvænte gane

Her finder du øl og spiritus, der matcher den forvænte gane

0
Her finder du øl og spiritus, der matcher den forvænte gane

Craft Makers Collective hedder det nye firma, der sælger øl og spiritus produceret med kærlighed og ”craft”. Grundlæggerne er Nordic Spirits og Royal Unibrew, der gennem CRAFT MAKERS COLLECTIVE samler mindre producenter indenfor specialøl og spiritus. Producenterne er kendetegnede ved at sætte fokus på den gode kvalitet. På hjemmesiden vil man bl.a. kunne se spiritus flasker fra Skotlander: ”The High Dane” og Trolden Bryghus Destilleri: ”Copperpot Gin Organic”. Indenfor øl er der bl.a. Ørbæk Bryggeriet: ”Ipa Fri” og Brewdog: ”Dead Pony Pale Ale”. Der er noget for enhver forvænt og kræsen gane.

 

Øl har eksisteret i 10.000 år

Ja, øl har eksisteret næsten lige så længe som homo sapiens. Drikken er gået fra at være en feminin drik til at blive en favoritdrik hos menneskehannen. Så snart dyrkning af korn tog om sig, så mennesket en måde at få noget lystfyldt ud af det. I begyndelsen blev øllet produceret af gæret brød. Det blev lavet til en grødet masse og blev drukket med sugerør for at ikke at få for mange brødkrummer med i købet. Det vil være nærliggende at tro, at dette samtidig er øllebrøds oprindelseshistorie. Ølbrygningen spredte sig sammen med dyrkningen af korn.


Øl i Danmark

De første spor af øl i Danmark stammer fra Egtvedspigens grav fra 1370 f.kr. I graven er fundet en krukke, hvor der er spor efter hvedeøl. Sidenhen er øllet blevet populært i Nordeuropa, som bl.a. brugte drikken til at hylde guderne. I middelalderen var vandet ofte så forurenet og dårligt smagende, at både voksne og børn drak øl fra morgen til aften. Heldigvis var datidens øl en del svagere end nutidens. I middelalderen drak både voksne og børn øl fra morgen til aften, bl.a. fordi vandet ofte var forurenet og smagte dårligt. Dette betød dog ikke, at folk var fulde hele dagen, for datidens øl var langt svagere end det, der drikkes i dag. Øllet har gennem tiden bibeholdt sin popularitet, og i dag omsættes der for 1,5 milliard danske kroner om året.

Det er den bedste del af tidernes erfaring med ølbrygning, der er blevet forfinet og som i dag bruges blandt alle de mindre mikrobryggerier, der er forenede i Craft Makers Collective.