Home Sport og friluftsliv En ny, miljøvenlig energikilde

En ny, miljøvenlig energikilde

0
En ny, miljøvenlig energikilde

Fossile brændstoffer

For flere århundreder siden fandt man ud af, at fossilt organisk materiale er et eminent brændstof. Man begyndte at bruge olie i lamperne, fordi det kunne brænde i lang tid. Ikke lang tid efter begyndte man at bruge kul til at drive maskiner, som tidligere skulle køre ved håndkraft fra mennesker eller dyr. Det er først for et par årtier siden, at det for alvor gik op for os, hvor skadeligt det er for miljøet at bruge denne type brændstof. At de fossile brændstoffer er skadelige, er dog ikke det eneste problem. Fossile brændstoffer er organisk materiale, der har ligget i jorden i millioner af år. Det er altså ikke noget vi selv fremstiller, men noget vi henter op af jorden. På et eller andet tidspunkt løber jorden altså tør for fossile brændstoffer. Hvis man forestiller sig, at der til den tid ikke var fundet et alternativ, ville verden – som vi kender den – gå i stå.

En ny verden af miljøvenlig energi

Heldigvis er der alternativer, og de vinder større og større udbredelse. I store virksomheder verden over, såvel som i private hjem. Alternativ energi, er vedvarende energi såsom vind- sol- og vandenergi. Danmark er en af verdens førende producenter inden for vindenergi, idet vi producerer meget af vores energi ved hjælp af vindmøller. Alternativ energi forurener ikke, og er derfor miljøvenlig. klimaenergi.dk

Miljøvenlig energi i dit private hjem

Den almindelige danske middelklassefamilie har også miljøvenlige energi-alternativer. Ved at få installeret solceller på husets tag eller tæt på boligen, kan man i dag varme boligen op, varme vand og bruge strøm alt sammen ved hjælp af solcelle energi. Alternativ energi Solcellerne på taget indfanger solens lys, og omformer denne energiform til en, som du kan bruge. Solcelle energi forsyner dit hjem med varme, så du på den lange bane sparer meget på både vand og varmeregningen. Det er altså ikke bare energi-venligt, det er også en god investering.